Twinkle | Digital Commerce

Hema over gratis taart: ‘Stop alsjeblieft met bestellen’

2017-05-27
249223
  • 1:04

Per ongeluk bood Hema gisteren een bosvruchtentaart die normaal 4 kost voor 0 euro aan. Door de drukte die Hema.nl daarop te verwerken kreeg was de site urenlang nauwelijks bereikbaar. Hema, vandaag 85 jaar geworden, bekijkt nog hoe aan bestellers tegemoet kan worden gekomen.

Toen de bosvruchten clafoutis gister voor 0 euro op Hema.nl kwam te staan, ging dat als een lopend vuurtje rond op Twitter. #hema is nog altijd trending topic. Er ontstond een run op de taarten, die inmiddels weer normaal zijn geprijsd.

Oproep
Rond middernacht, toen de taarten nog voor 0 euro werden aangeboden, deed Hema via Twitter de oproep om te stoppen met bestellen:Miljoenen tegelijk
Hema, waarvan Twinkle nog een reactie op vragen verwacht, kon de NOS vanochtend nog niet vertellen hoeveel taarten er zijn ‘gekocht’. De warenhuisketen weet ook nog niet hoe het zal omgaan met mensen die de bosvruchten-clafoutis hebben besteld, soms met miljoenen tegelijk. Juridisch komt Hema er waarschijnlijk mee weg als het überhaupt geen taarten verstuurt, omdat de kopers ook wel konden  vermoeden dat het een fout betrof.