Twinkle | Digital Commerce

Shop2Market grote winnaar E-Commerce Awards 2011 in Parijs

2017-05-27
148106
  • 2:19

Shop2Market verlaat de Salon E-Commerce 2011 als grote winnaar van de awards die daar gisteravond zijn uitgereikt. Het Nederlandse bedrijf, dat zijn entree wil maken in Frankrijk, zegevierde in de categorie digital marketing, maar ging ook met de overall prijs aan de haal.

In Parijs werden gister prijzen voor leveranciers in acht verschillende categorieën vergeven (alle winnaars onderaan dit bericht). In totaal kwamen er 270 aanmeldingen binnen voor de E-commerce Awards 2011. Shop2Market mag zich het beste van al deze bedrijven noemen.

Shop2Market omschrijft zichzelf als een ‘100% onafhankelijke organisatie met als doel om de resultaten van klanten (online adverteerders en webwinkels) structureel te verbeteren’. Het bedrijf uit 2008 is niet gelieerd aan een advertentienetwerk, waardoor het een objectief beeld zegt te kunnen geven van de resultaten per online-kanaal (meer hier).

Thuiswinkel Innovatie ward
Dit voorjaar werd Shop2Market nog onderscheiden met een Thuiswinkel Innovatie Award. Juryvoorzitter Cor Molenaar zei toen: 'Shop2Market maakt het mogelijk om alle online campagnes te beheren en de resultaten terug te rekenen naar een cost per order. Hierdoor kan een grote mate van effectiviteit worden bereikt en kunnen campagnes beter worden gepland. Een uitstekend hulpmiddel om de effectiviteit van marketinggelden te vergroten.’

Reactie Uriël Ballast
In Parijs was de Nederlandse start-up een van de weinige buitenlandse deelnemers. Directeur en medeoprichter Uriël Ballast gaf na de ceremonie een reactie op de winst aan de collega's van E-commercefacts: ‘De jury had gezegd dat de Franse e-commerce markt enorm veel creativiteit heeft laten zien de afgelopen tijd. Ik ben er zeer trots op dat we door klanten en experts zo gewaardeerd worden binnen deze ontwikkelde en innovatieve markt.'

Ballast zegt aan de e-commerce competitie te hebben deelgenomen, omdat Shop2Market zjin entree wil maken in Frankrijk. ‘Er is geen betere motivatie dan deze natuurlijk. We hebben al groot succes in Duitsland, maar deze prijs versterkt het geloof dat we ook van toegevoegde waarde zijn op de Franse markt.’

E-commerce Awards 2011
Shop2Market werd in Parijs verkozen door een vakjury onder voorzitterschap van Xavier Court, medeoprichter van de besloten shoppingclub Vente-privee.com en misschien wel de bekendste Fransman in de e-commerce wereld. Court werd onder meer bijgestaan door Olivier Carette, de internet and e-commerce directeur van Galerie Lafayette en door Mathieu Staat, managing director van FNAC.

Alle winnaars
Het ook in ons land bekende Hybris won gister ook een award in Parijs, als leverancier van de beste technologie.

De winnaars in de acht deelcategorieën op een rij:

  • Security: Buyster, voor zijn mobiele betaaltoepassing
  • Logistics: Shipleader, voor zijn platform WexVs for e-Commerce
  • Technology: Hybris, voor zijn Hybris Multichannel Suite
  • New services: SAV Group, voor monSAV, een serviceoplossing voor after sales
  • Digital marketing: Shop2Market, voor zijn geïntegreerde campagnemanagementoplossing
  • Mobile commerce: Distribeo, voor zijn applicatie Scanbucks
  • Customer relations : Snapp, voor zijn applicatie FidMe
  • Innovation: Netwave, voor zijn WebSAles Booster