Twinkle | Digital Commerce

Asos praat met retailketens over pick-up in winkelsAsos praat met retailketens over pick-up in winkels

2017-11-08
180101
  • 1:34

Asos, dat alleen via zijn webwinkel verkoopt, onderzoekt mogelijkheden om online-bestellingen bij retailketens af te laten halen. De Britse kledingshop sloot zijn boekjaar af met een omzet van ruim een kwart miljard euro.

Asos is daarmee een van de belangrijkste spelers in de hele Britse modebranche. De pure player klopt uitgerekend bij de doorgaans minder presterende concurrenten uit de high street aan om te gaan samenwerken.

In een verklaring bij de vandaag gepresenteerde jaarcijfers schrijft het bedrijf:   ´The next stage is to improve the delivery options still further allowing customers to order on ASOS and pick up at locations other than their home or office.   A number of conversations are ongoing with leading retail brands in the UK and we should be able to report on progress in the next few months.´

Marktplaats
marktplaats

35 procent omzetgroei
De totale omzet van Asos kwam in het afgelopen boekjaar ( april 2009 tot en met maart 2010) uit op 223 miljoen Britse pond ofwel 270.000 euro. De stijging van 35 procent is vooral te danken aan de met 103 procent gegroeide retail sales buiten Groot-Brittannië.

Landensites
Inmiddels tekent de buitenlandse handel voor 28 procent van Asos’ omzet. Dat omzetaandeel gaat naar verwachting verder omhoog als Asos de geplande aparte landensites lanceert. De opening van een webwinkel in de Verenigde Staten, inmiddels de tweede markt voor Asos, staat voor komend september op de rol. Later dit jaar moeten ook een dedicated Duitse en een Franse webwinkel het licht zien.