Twinkle | Digital Commerce

EBay opent gebruikerslab Garden

2017-11-09
180101
  • 1:38

In zijn nieuwe proeftuin met de naam Garden plant eBay zaadjes (seeds) voor nieuwe toepassingen, waar gebruikers hun feedback op kunnen geven. Zo hoopt het bedrijf onder meer het vinden van producten te kunnen verbeteren, voordat de functionaliteit bij het grote publiek wordt geïntroduceerd.

Dat meldt Internet Retailer. Bij de start vraagt eBay bezoekers van de proeftuin te snuffelen aan streamlined search en te spelen met de diamond ring designer. Die laatste tool stelt shoppers in staat zelf een ring samen te stellen met losse diamantjes.

Menustructuur
Het zoeken van producten op eBay via de huidige menustructuur geldt als weinig efficiënt. Vaak komen gebruikers pas na een visite aan vier andere pagina’s terecht bij het product waarnaar ze op zoek zijn, aldus Internet Retailer. Binnen het experimentele streamlined search wordt dat aantal flink bekort. Binnen één pagina kan tot de laagste trede van de menustructuur worden doorgedrongen.

'Hoop te verbeteren'
‘Met de hulp van de community zetten we grote stappen in het pad om tot een betere zoekfunctie op eBay te komen’, aldus Vice President of Engineering Dane Glasgow tegen de vaktitel. ‘Search is een core technology voor e-commerce en daar is bij eBay nog een hoop aan te verbeteren. Maar het aanpassen van de zoekfunctie gaat niet over één nacht.’

Technische inspanningen
Volgens Colin Sebastian, een analist van Lazard Capital Markets, past de Garden van eBay bij het verlangen van CEO John Donahoe om te investeren in techniek. Op dit punt zou eBay een achterstand te overbruggen hebben op grootheden als Amazon en Google. Het verbeteren van de gebruikerservaring staat centraal bij de technische inspanningen van eBay.

'IPhone van e-commerce'
Op de Annual Summit van de Amerikaanse belangenvereniging Shop.org beloofde Donahoe afgelopen najaar ontwikkelaars de ruimte te bieden ‘to dramatically increase innovation’. Hij wil eBay onder meer uitbouwen tot een platform vol applicaties van derden. ´EBay moet de iPhone van e-commerce worden´, vertelde hij in Las Vegas.