Twinkle | Digital Commerce

Inschrijftermijn Thuiswinkel Awards nadert einde

2017-05-27
180101
  • 1:33

Webwinkeliers die menen bijzonder te hebben gepresteerd kunnen zich nog tot en met vrijdag inschrijven voor de Nationale Thuiswinkel Awards. Het aantal online-retailers dat zich heeft gemeld is tot nu toe ongeveer gelijk aan dat van vorig jaar.

Dat zegt Paloma van der Put, manager marketing en communicatie bij initiatiefnemer Thuiswinkel.org, dat de organisatie overlaat aan de Stichting Nationale Thuiswinkel Awards.

Ruim honderdvijftig verschillende bedrijven zorgden in totaal voor ruim het dubbele aantal inschrijvingen; sommige online-retailers doen een gooi naar awards in meerdere categorieën.

Vier vakprijzen
Net als in voorgaande edities worden vak- en publieksprijzen vergeven. Het aantal vakprijzen is gegroeid van drie naar vier; Naast de Webwinkel Award, de Starter Award en de Innovatie Award vergeeft de jury dit jaar voor het eerst ook de Supplier Innovatie Award, een b2b-prijs voor het bedrijf dat zijn dienstverlening aan webwinkeliers ‘merkbaar heeft verbeterd’.

Afspiegeling van de branche
Het aantal categorieën waarin publieksprijzen worden uitgekeerd groeide van elf vorig jaar naar achttien dit jaar. Veel categorieën zijn dit jaar gesplitst. Zo is ‘Mode & Accessoires’ dit jaar opgeknipt in de categorie Herenmode, Damesmode, Baby & kindermode en Sieraden & Accessoires. Van der Put: ‘Op deze manier proberen we elk jaar opnieuw een goede afspiegeling van de branche te geven.’

Consumentenonderzoek
In ieder van de publiekscategorieën worden prijzen voor kleine (tot één miljoen euro omzet in 2009) en grote webwinkels vergeven. Uiteindelijk worden, over alle categorieën heen, ook de beste kleine en de beste grote webwinkel van Nederland gelauwerd. De bepaling van de winnaars voor alle publieksprijzen verloopt in twee rondes, en is behalve van het aantal uitgebrachte stemmen ook afhankelijk van een consumentenonderzoek van Q&A. Alle deelnemers krijgen het rapport dat op hun webwinkel betrekking heeft toegestuurd.

Gala-avond
De Thuiswinkel Awards worden uitgereikt tijdens een gala-avond op 25 maart, traditiegetrouw in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.