Twinkle | Digital Commerce

Curator vergeet weer webshop te sluiten

2017-11-11
170130
  • 0:59

Opnieuw heeft een curator verzuimd een webshop van een failliete computerwinkel offline te halen. Brancheclub NLCW vraagt het college van rechters-commissarissen om actie.

Nog maar net na een soortgelijk geval rondom Update Computers, komt aan het licht dat Lmcomputers.nl geopend bleef na het failissement van eigenaar ICT Service Zuid Holland. Ging het bij Update Computers om twee weken, bij Lmcomputers.nl kon tot drie weken na het faillissement worden besteld.

Schade
ICT Service Zuid Holland werd op 10 november failliet verklaard, maar de webshop ging pas gister op zwart. NLCW, een branchevereniging voor ict-verkopers en -dienstverleners, had de curator naar eigen zeggen 'begin deze week' al alert gemaakt op de ongewenste situatie. Consumenten die van niets wisten en een bestelling direct afrekenden liepen immers het risico dat hun geld in de failliete boedel terecht kwam.

Imago webwinkels
Volgens de NLCW wordt door de repeterende praktijk het imago van webwinkels beschadigd. Onder andere De Telegraaf en de Volkskrant besteedden al aandacht aan de kwestie.

Op de eigen site schrijft de branchevereniging: 'Vandaar het verzoek aan het college van rechters-commissarissen curatoren er op te wijzen dat het uit de lucht halen van websites van failliete bedrijven ook tot hun verantwoordelijkheden behoort.'