Twinkle | Digital Commerce

Schaatsen verkopen: succes als het vriest

2017-05-26
169130
  • 1:26

U kunt het vrijwel niet gemist hebben: Nederland werd gek, iedereen was in de ban van het schaatsen. Wat een verrassing! Veel kinderen stonden voor het eerst op de schaats. Door het natuurijs kwamen er plotseling een miljoen schaatsers bij, die genoten van de ijspret. En deze groep kocht massaal schaatsen.

Vooral de nieuwe combi-noren (noren met een soort skischoen) bleken razend populair. Er is zelfs een winkelier die twee keer per dag naar de groothandel reed om schaatsen te halen, en op de terugweg in zijn auto op de dozen zat.

Schaatsen verkopen is natuurlijk wel een rare business. Op de liefhebbers na, die toch wel hun rondjes op kunstijs maken, ben je vrijwel volledig afhankelijk van het weer. Je verkoopt jaren achter elkaar bijna niets. En dan komt er een moment dat je de schaatsen niet kunt aanslepen.

Zijn er webwinkels die inspringen op dit seizoensitem? Hoe zit het met de schaatsenverkoop online? Het product lijkt ideaal voor het web, omdat je in warme tijden de kosten kunt verlagen. Als ik rondsurf, is het eerste wat me opvalt dat er geen enkele webwinkel is die 100 procent gespecialiseerd is in schaatsen. De weinige webwinkels die schaatsen verkopen, doen het erbij en zijn gespecialiseerd in skates, skateboards of sportartikelen in het algemeen.

Klopt, er bestaat een Schaatsenshop.nl. Maar ga hier alsjeblieft niet kijken! Op deze pagina vindt u alleen een paar foto’s en een telefoonnummer dat u voor zessen moet draaien als u iets wilt bestellen. Dus niks ’s avonds lekker vanuit uw luie stoel shoppen... Een website van iemand die het niet heeft begrepen.

Wie pakt dit op en maakt een mooie online-schaatsenwinkel met een breed assortiment? U moet het even uitzitten en uw kosten heel laag houden, maar als het flink gaat vriezen, wint u de hoofdprijs. Mijn handen jeuken.

Deze column verscheen eerder in Twinkle 02-2009