Twinkle | Digital Commerce

Virtuele banenbeurs in Second Life

2017-05-26
170130
  • 0:57

Enkele it-bedrijven organiseren deze week een virtuele banenbeurs in Second Life. Gedurende één dag kunnen werkzoekenden via hun pc in contact komen met potentiële werkgevers.

De Virtual Job Fair, zoals de banenbeurs heet, staat open voor bedrijven uit heel de Benelux. De beurs wordt georganiseerd door it-bedrijf Bull en het Luxemburgse Gax Technologies. Voor de Virtual Job Fair zouden al 2500 registraties van werkzoekenden binnengekomen, zo laten de organiserende partijen weten. Geschat wordt dat dit ongeveer 40 procent van het totaal aantal bezoekers zal zijn.

Het is overigens niet voor het eerst dat de virtuele omgeving van Second Life wordt ingezet om aan nieuw personeel te komen. Vorig jaar werd ook al een beurs voor werkzoekenden (Working Worlds) in Second Life georganiseerd.

Onlangs is ook een Nederlands bedrijf gestart met het organiseren van zogeheten virtuele beurzen. Eerder deze maand werd op Selecthomes.nl een virtuele beurs voor huizen in het buitenland gehouden.

De Virtual Job Fair wordt op 29 mei gehouden van van 10.00 uur tot 21.00 uur. Het virtuele Bull-kantoor in Second Life is te vinden op het eiland 'Europe jobs'.