Twinkle | Digital Commerce

Eenderde Nederlanders wil mobiel betalen

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:07

Betalen met de telefoon is al populair in Japan, maar in Nederland blijft deze betaalmethode achter. En dat terwijl één op de drie Nederlanders aangeeft te willen betalen met de mobiele telefoon. Dat blijkt uit onderzoek naar informatiebehoeften.

Het onderzoek werd uitgevoerd door innovatieplatform Living Tomorrow en marktonderzoeksbureau InSites. Er werden 2000 Nederlanders en Belgen ondervraagd. Partners van Living Tomorrow hebben een belangrijke inbreng in het onderzoek, omdat vooral gevraagd is naar de diensten die zij aanbieden.

Twee jaar geleden werd de elektronische portemonnee in Japan geïntroduceerd en inmiddels zijn er al vijftien miljoen gebruikers en tachtigduizend winkels die dergelijke betalingen accepteren.

De nieuwe diensten maken mobiele aanbieders en banken partners. Veel winkels die de mobiele betalingen accepteren vragen vooraf wel een registratie. Doordat het telefoonnummer bekend is kan de winkel de klant op de hoogte houden van ontwikkelingen en acties.

Ook betalingen en marketing gaan hand in hand, want ook op basis van de hoogte van het aankoopbedrag kan de klant geïnformeerd worden, of speciale aanbiedingen krijgen. Hoewel Nederlanders wel willen betalen voor mobiele betalingen, is deze vorm van informatie bij vrijwel iedereen ongewenst. De respondenten in het onderzoek beschouwen dit als een inbreuk op hun privacy.

Bron: Planet, Emerce