Twinkle | Digital Commerce

Carrefour verkoopt nu ook online

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:51

Via het online warenhuis Bootstore worden nu namens Carrefour  dvd’s, cd’s en boeken verkocht. Maar ook laptops, televisies, koelkasten en andere electronica en sportartikelen kunnen via de site aangeschaft worden. Carrefour beweegt zich hiermee voor het eerst op de e-commercemarkt.

Beperkte investeringen

De investeringen van Carrefour in het project zijn beperkt. Het onderhoud van de site en de verkoop via telefoon wordt door externe partners geregeld. Volgens een woordvoerder van Carrefour is het het uitgelezen moment om te investeren in verkoop via internet: ‘Het is een jonge, groeiende markt. Daarnaast zal een uitdaging zijn een plek te vinden naast de gevestigde spelers, zoals Amazon en Fnac.’

Carrefour

Carrefour is een groot Frans supermarktconcern met meer dan 6000 vestigingen in meer dan 30 landen. Daarmee is Carrefour is de grootste retailketen ter wereld. In Nederland zijn geen vestigingen. De winkels van Carrefour zijn zogenaamde hypermarkten waar naast supermarktartikelen ook warenhuisartikelen te koop zijn.

Bron: Retailnieuws