Twinkle | Digital Commerce

DHL start in Duitsland met white label pakketautomaten

2024-03-19
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

DHL heeft in Duitsland een dochteronderneming opgezet dat landelijk white label pakketautomaten gaat aanbieden, genaamd OneStopBox. Deze automaten kunnen gebruikt worden door diverse bezorgdiensten en retailers.

In een persbericht van DHL wordt aangegeven dat het plan is om tegen het eind van 2024 zo’n honderd automaten geïnstalleerd te hebben, en tegen het einde van 2025 tweeduizend. In tegenstelling tot de 13.000 DHL-pakketautomaten die uitsluitend bestemd zijn voor DHL-leveringen, zullen de OneStopBox-automaten onafhankelijk zijn van de bezorger. Dit betekent dat klanten pakketten van verschillende bezorgdiensten op één locatie kunnen ophalen. Ook retailers kunnen er producten opslaan voor hun klanten, zodat zij hun aankopen kunnen ophalen wanneer het hen uitkomt, ook buiten de normale openingstijden.

In Nederland zien we dat er steeds meer pakketwanden komen, inclusief de white label pakketautomaten waar meerdere bezorgdiensten gebruik van kunnen maken. En ook onderlinge samenwerkingen tussen pakketbezorgers worden voorzichtig opgezet. Begin dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat PostNL zijn pakketautomaten openstelt voor andere vervoerders, concurrent GLS Netherlands zal er als eerste gebruik van gaan maken.