Twinkle | Digital Commerce

Je bedrijf laten groeien met slimme software van Exact

2021-10-21
1000562
  • [branded content]
  • 4:19

Er verandert veel in de wereld van de handelaar. E-commerce vertegenwoordigt een steeds groter aandeel in de omzet, de klantverwachting stijgt en naast het leveren via B2B kanalen wordt het steeds normaler om ook rechtstreeks aan consumenten te leveren. Dat betekent dat het aantal orders stijgt, maar heeft tot gevolg dat dat daar ook kleinere orders bij zitten.

Tekst en beeld: Exact

Het bovenstaande blijkt ook uit de resultaten van het jaarlijks in opdracht van Exact uitgevoerde MKB barometer onderzoek. 43% van de omzet komt voort uit online verkopen, maar om die omzet verder te laten groeien moeten wel een aantal obstakels worden overwonnen. In sommige segmenten zijn klanten terughoudend, maar nog belangrijker is het gegeven dat processen - soms opnieuw - moeten worden ingericht om de online processen goed te ondersteunen en groei te kunnen realiseren. Veel processen zijn onvoldoende aan elkaar gekoppeld om snel en betrouwbaar te kunnen voldoen aan de toenemende vraag.

Investeren

Een goed voorbeeld van een onderneming die klein begon en uitgroeide tot een grote organisatie door te blijven investeren in bedrijfssoftware is woonwinkel Flinders, bekend van de slogan ‘Design voor elk interieur’. Exact sprak op Exact Live met Flinders over dit onderwerp. Om te zorgen dat klanten snel en goed bediend worden, is het belangrijk om een goede voorraadpositie te hebben. Dat realiseren ze onder meer door continu te investeren in de webshop.

Essentieel

De webshop is essentieel voor de bedrijfsvoering van een dergelijke onderneming. De basis van een goede webshop is bedrijfssoftware. Je wilt immers de verwachtingen van je klant waarmaken. De artikelen, de voorraden, de prijzen alles op je site moet kloppen. Daar heb je bedrijfssoftware voor nodig. En een en ander moet goed gekoppeld zijn. Alleen dan lever je de beste service aan je klanten en maak je de alsmaar stijgende klantverwachting waar. Exact helpt je daarbij! Ook is het erg belangrijk dat de bedrijfssoftware van de webshop accuraat is. Want hoe accurater de informatie, des te beter en comfortabel kan de klant zijn klantreis beleven. Bij voorkeur zonder contact te hoeven zoeken met de klantenservice. Omdat klanten graag willen weten wat de levertijden zijn, wordt er gezorgd dat die informatie altijd up-to-date is, bij voorbeeld door een goede integratie met een Warehouse Management-systeem dat is gekoppeld met Exact Online.

Koppelingen

Om verder te automatiseren wil je al je processen zoveel mogelijk integreren. Denk aan het koppelen van software voor verzending, kassa of betalingen. Maar natuurlijk ook koppelingen met marktplaatsen, inkoopoptimalisatie of maatwerkkoppelingen. Exact biedt samen met haar partners wel zo’n 370 koppelingen met andere software. Een hele hoge mate van automatisering is ontzettend belangrijk om te zorgen dat je je orders zo snel mogelijk uit kunt leveren en zo te werken aan maximale klanttevredenheid. Koppelingen realiseer je vaak in enkele clicks en daarna kun je beschikken over actuele artikeldata, orders en voorraadstanden maar ook klantinformatie zoals track&trace-codes die via Exact Online worden teruggekoppeld naar je webshop. Bram Streefkerk, handelsspecialist bij Exact, vertelt over de bedrijfssoftware die Exact levert: “Hoe de wereld ook verandert: een aantal dingen binnen een bedrijf blijven nagenoeg hetzelfde. Die kunnen we met Exact Online voor handel ook heel goed digitaliseren. We onderscheiden dan het digitaliseren van het kantoor aan de ene kant. Daarin blinkt Exact al van oudsher uit voor wat betreft de boekhoudkundige aspecten. Voor bedrijven verzorgen wij echter ook graag de digitalisatie van het logistieke kantoorproces. Daarnaast zijn we ook specialist als het gaat om het digitaliseren van processen op de werkvloer en in het magazijn. Daarnaast willen we als Exact ook een rol spelen in het digitaliseren van de hele supplychain. Ook daarbij moet je volgens ons de bedrijfssoftware als basis nemen. Daar bovenop komen dan de toepassingen van onze partners. Uiteindelijk kun je dan alles vanuit één systeem inzien en beheren.”

Exact Online

Ook al heb je als kleiner bedrijf maar één klant per dag: ook dan is het al efficiënt om een koppeling te leggen met je boekhouding via Exact Online. Anders moet je immers al je klantgegevens en ordergegevens handmatig gaan overnemen. En dat kan weer leiden tot fouten… Met Exact Online en alle beschikbare koppelingen ben je altijd baas over je eigen data en kun je die altijd zelf beheren. Uiteindelijk beschik je dan over een complete en zeer uitgebreide managementrapportage over alles wat er binnen je bedrijf speelt en is ook boekhoudkundig alles op orde.

Marktbewegingen

Het moge duidelijk zijn: wat voor handelsbedrijf je ook runt, klein of groot, of met alleen een webshop of met internationaal verspreide magazijnen? Je hebt met dezelfde marktbewegingen te maken. En ook klantverwachtingen blijven groeien. Hoe weet je precies wat je nog op voorraad hebt en wat niet? Of je nog wel winst draait? Of al je orders wel op tijd worden afgeleverd? Hoe krijg je overzicht over al die processen? Binnen je bedrijf en in de hele keten? Digitaliseer daarom je handelsbedrijf met Exact! Scan je voorraad, gebruik optimale looproutes, stel voorraadniveaus in, regel je retouren. Dat scheelt enorm in fouten en je leverbetrouwbaarheid schiet omhoog. Bovendien is alle order- en voorraaddata sowieso verbonden aan je financiële administratie en CRM. Zelfs aan je salarisadministratie! Je hebt dus echt al je bedrijfsinformatie op één plek. Dat betekent: altijd controle over je business, altijd goede service voor je klanten. Je kunt sturen op keiharde data. Dat is de beste manier om je bedrijf te laten groeien. En Exact groeit met je mee!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Exact.