Twinkle | Digital Commerce

Leasefietsshop: ‘Onze klanten willen gewoon zo snel mogelijk op die fiets'

2021-05-20
1000562
  • [interview]
  • 1:31

Leasefietsshop.nl laat ondernemers, werknemers en zzp’ers hun favo e-bike direct bestellen in de (gepersonaliseerde) webshop. Volledig ontzorgen van klanten blijkt daarbij cruciaal: het USP is kiezen, bestellen en leveren zonder lang aanvraagproces.

In 2020 steeg de vraag naar e-bikes in de zakelijke markt enorm, deels door beperkte OV-capaciteit vanwege de coronacrisis, en deels door de gunstige fiscale regeling, weet Thomas van Dam, manager van de nieuwe webwinkel. De shop is onderdeel van Louwman Group. Volgens Van Dam is Leasefietsshop.nl de eerste end-to-end webshop voor zakelijke leasefietsen. ‘Klanten kunnen bij ons online snel en eenvoudig een fiets naar wens configureren en bestellen. Het rijwiel wordt vervolgens rijklaar gratis bezorgd in heel Nederland.’ Ook onderhoud en reparatie worden op locatie verzorgd. ‘Dat kan thuis, maar ook op de zaak tijdens kantoortijden’, belooft Van Dam. Het maandelijkse leasetarief begint bij € 54 en is inclusief bijkomende kosten zoals verzekering, pechhulp en servicebeurten.

Leasefietsshop.nl onderscheidt zich van andere aanbieders door een overzichtelijke site, transparantie in kosten en geen langdurig aanvraagtraject, aldus de manager: ‘Onze klanten willen gewoon zo snel mogelijk op die fiets, zonder administratieve rompslomp.’ Het innovatieve van de webshop bestaat daarnaast uit een portal waarin werkgevers voor hun werknemers een aanbod kunnen samenstellen aan de hand van bepaalde criteria, bijvoorbeeld een maximaal maandbudget of merk fiets. Werknemers ontvangen een uitnodigingslink waarmee ze in de voor hun gepersonaliseerde webshop terechtkomen. Zzp’ers bestellen in de algemene webshop.

De onderneming beschikt over twaalf testlocaties in Nederland. De bestelde rijwielen worden op elk gewenst adres afgeleverd; de bezorgers geven dan uitleg over de fiets en stellen ’m op maat van de klant in. De grootste uitdaging ligt momenteel in de levertijden, ‘maar we hebben een grote voorraad en kunnen veel vraag aan vanuit het dc’, zegt Van Dam.