Twinkle | Digital Commerce

AO gaat pakketjes voor andere webshops vervoeren

2019-11-06
1000562
  • 0:50

De online elektronicaverkoper AO stelt in Duitsland zijn bezorgnetwerk open voor externe leveranciers. Gesprekken hierover zijn gaande.

De van oorsprong Britse retailer heeft zijn eigen bezorgdienst voor het leveren van producten en diensten en wil die in Duitsland voor andere webshops gaan inzetten. In het Verenigd Koninkrijk werkt de elektronicaspecialist als sinds 2003 als externe logistieke dienstverlener.

Ook meubelwinkels

Sascha Hubert, head of logistics services bij AO Duitsland, zegt tegen de Duitse site Neuhandeln.de dat het bedrijf een expert is als het gaat om het vervoeren en bezorgen van grote elektrische apparaten. Gesprekken met mogelijke partners zijn gaande. AO.de kijkt hierbij ook naar mogelijke partners in de meubelindustrie.

De site meldt dat het inzetten van logistiek netwerk voor andere partijen voordelig kan zijn, want beter benut. Vorig jaar behaalde de nummer 82 in de Twinkle100 in Duitsland en Nederland samen een netto-omzet van 173,3 miljoen euro, maar boekte het een verlies van 31,3 miljoen euro (ebitda).