Twinkle | Digital Commerce

Online matrasverkoper Simba start in Nederland

2017-05-28
1641923
  • [nieuws]
  • 1:08

Met Simba heeft zich een nieuwe matrassenaanbieder gemeld op de Nederlandse markt. Op Simbamatras.nl en bij partner Goossens Wonen & Slapen verkoopt de Britse start-up ‘de eerste matras ter wereld die pocketveren en traagschuim combineert’. Claim: 21 extra minuten slaap per nacht.

Een Simba-matras wordt in een doos van 50 bij 50 centimeter thuisbezorgd en is voor iedereen geschikt (‘one size fits all’), aldus het bedrijf dat in de zomer van 2015 startte op zijn thuismarkt. Vorig jaar werden 35.000 matrassen verkocht, goed voor een omzet van ruim vijftien miljoen euro.

Internationale expansie
Simba maakt werk van internationale expansie. Behalve in ons land is het merk nu verkrijgbaar in Frankrijk, Duitsland, Ierland, Noord Amerika en het Midden Oosten. Het bedrijf heeft de ambitie om binnen anderhalf jaar uit te breiden naar 24 landen.

Casper, Bruno en Made.com
Simba concurreert met andere online aanbieders op de matrassenmarkt, waaronder het Amerikaanse Casper, het Duitse Bruno en met Matt Sleeps uit Nederland. Made.com breidde zijn aanbod eind 2015 uit met matrassen. Tom Teichman, een grote investeerder achter deze Britse online meubelwinkel, stopte eind vorig jaar ook groeigeld in Simba. Hij trok in de investeringsronde (ter waarde van 5 miljoen pond) op met Richard Reed, een van de oprichters van Innocent Drinks.