Twinkle | Digital Commerce

Zalando haalt nu ook pakjes op in Rotterdam

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:03

Zalando biedt ‘Retour on Demand’ nu ook aan in Rotterdam. De dienst, uitgevoerd door PostNL, is al sinds eind vorig jaar beschikbaar in Amsterdam. Klanten kunnen pakjes op een moment naar keuze laten ophalen door de vervoerder, meestal op de dag van ontvangst.

Zalando begeleidt klanten die een aanschaf terug willen sturen via de website naar PostNL’s Local Express, waar Retour on Demand een uitbreiding op is. De consument kan kiezen uit tijdvakken van maximaal één uur tussen 08.00 en 21.00 uur. Local Express haalt het pakket daarbinnen op en handelt het retourproces verder af, vooralsnog kosteloos.

Ook Londen, Keulen en Wenen
Zalando liet afgelopen maart weten dat een (in stilte begonnen) proef in Amsterdam werd voorgezet. Retour on Demand is ook daar nog steeds een pilot. Tijdens de proefperiode is de dienst gratis, het 'normale tarief' wordt niet gecommuniceerd. Eerder deed de nummer 3 van de Twinkle100 ook in andere plaatsen ervaring op met een retourophaalservice, waaronder in Londen, Keulen en Wenen.
 
Lees ook: PostNL bezorgt tv’s en condooms binnen drie uur (18 maart 2016)