Twinkle | Digital Commerce

Video Vrijdag: afhalers worden bezorgers

2017-05-27
180101
  • 0:48

Elke vrijdagmiddag vindt u hier een relevante video over digital commerce, met een korte toelichting van de redactie. In deze aflevering van de rubriek ‘Video Vrijdag’ ziet u hoe particuliere afhalers ingezet kunnen worden als bezorgers voor andere shoppers.

Als je toch een bestelling komt ophalen in een winkel, neem dan meteen een pakje mee van iemand bij jou in de buurt. Dat is zo’n beetje het basisidee achter de oplossing van Niels Agatz en Alp Raslan. Ze zijn verbonden aan de Rotterdam School of Management (RSM), onderdeel van de Erasmus Universiteit.

Crowdsourced delivery
Een algoritme koppelt pakjes realtime aan beschikbare bezorgers. Zo hebben shoppers hun pakjes in theorie sneller én goedkoper in huis. Zowel het milieu (minder wegkilometers) als de bezorger (vergoeding) profiteert mee van wat de onderzoekers crowdsourced delivery noemen.