Twinkle | Digital Commerce

Monydgo haalt een miljoen op in 13 dagen

2017-05-27
180101
  • 1:24

Het Nederlandse vakantieportal Mondygo heeft in 13 dagen tijd 1 miljoen euro opgehaald in een crowdfunding-campagne. Een kleine duizend investeerders legden het geld bij elkaar. ‘Een unieke gebeurtenis voor zowel de reisbranche als de crowdfundingbranche.’

Die kwalificatie geeft Geldvoorelkaar.nl, waarop de campagne van Mondygo werd gepubliceerd. Afgelopen maandag was het miljoen binnen, ingelegd door 971 geldschieters die dus gemiddeld ruim duizend euro in de startup stoppen.

Gecombineerd zoeken en boeken
Mondygo claimt de grootste, de gemakkelijkste én de voordeligste vakantiesite te zijn. Op Mondygo.nl zijn producten te vinden van zo goed als alle grote reisorganisaties ('90 procent van al het aanbod'), waaronder Booking.com, Ryanair, Arke, Transavia, Hertz en Roompot Vakanties. Vakantiegangers kunnen alles gecombineerd doorzoeken, vergelijken en boeken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de totaalprijs van een ticket van easyJet, een huis van Belvilla en een huurauto van Europcar genereren, deze vergelijken met de prijs van een pakketreis en de losse onderdelen desgewenst in één keer afrekenen. Het bijna driejarige Mondygo (video) biedt een laagste prijsgarantie op de totale vakantie.

Fysieke reiswinkel
Mondygo, dat wel ‘de Uber van de reiswereld’ wordt genoemd, is onderdeel van Mondygo Travel Service, waaronder ook online maatwerkreisaanbieder Montys.nl en Cruisetarieven.nl vallen (en voorheen Travel 30-speler Vliegtickets.nl). Het bedrijf beschikt over een fysieke reiswinkel in de Haarlemse Kruisstraat.

Internationale expansie
Hieronder vindt u de video waarmee oprichter en directeur Freek Veldman microinvesteerders voor zich wist te winnen. Het opgehaalde kapitaal - de crowdfunding-campagne voorziet in een derde van de totale financieringsbehoefte - zal onder andere worden gestoken in een grootschalige marktintroductie en internationale expansie.