Twinkle | Digital Commerce

EU steunt webwinkel vol streekproducten

2017-11-11
180101
  • 1:27

Het Europees Parlement ondersteunt de opzet van More for Local, een meertalige webwinkel vol streekproducten. De pilot start onder andere in Nederland, waar het plan vandaan komt. Consumenten moeten producten in hun eigen taal kunnen bestellen.

De Twentse Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik diende het steunvoorstel in bij landbouwcommissie in Brussel. Die stemde afgelopen donderdag in. Aanbieders van bijzondere kazen en krentenwegge kunnen straks bestellingen uit de hele Europese Unie tegemoet kunnen zien, bericht het CDA vandaag trots.

‘Geweldige kans’
Ook Europese consumenten profiteren, schetst Schreijer-Pierik op de site van haar partij. De voormalige varkensboerin uit Hengevelde spreekt van ‘een geweldige kans’ voor liefhebbers van streekproducten. ‘Mensen kunnen zo online de lekkerste dingen bestellen. Je hoeft niet meer zelf naar die streek toe of te zoeken op een Franstalige website.’

More for local
Behalve Nederland participeren België, Duitsland, Frankrijk en Frans-Guyana in het proefproject dat binnenkort van start gaat. More for Local komt uit de koker van Nico Bebseler. Hij is eigenaar van Eko Twente, een biologische websupermarkt voor Twente, de Achterhoek en de Veluwe. Voor het nieuwe streekproductenconcept ontvangt hij 398.000 euro subsidie.

Faciliterend platform
Met de financiële steun kan Bebseler door met de bouw van More for Local. 'Ik verwacht dat we eind dit jaar kunnen lanceren', zegt hij tegen Twinkle. 'Het wordt een faciliterend platform. Wij regelen de geldstromen en de logistiek. Daar kun je die kleine producenten niet mee opzadelen. We bieden hun een extra afzetkanaal buiten de regio, want alle Europese consumenten moeten erop terecht kunnen.'

Bebseler heeft al een logistieke partner gevonden. De naam daarvan wil hij nog niet kwijt.
 
Lees ook: Brussel maakt werk van cross-border e-commerce (6 mei 2015)