Twinkle | Digital Commerce

Zalando test ‘pakketbutler’

2017-05-27
180101
  • 1:06

Zalando en DHL participeren in een opvallend nieuw concept voor de last mile in Duitsland. Webshoppers kunnen een opvouwbare bewaarbak bij de voordeur plaatsen, die de bezorger contactloos kan openen om een pakket in te droppen. De PaketButler doet ook dienst bij retouren.

PaketButler is een initiatief van Feldsechs, powered by Deutsche Telekom. Zalando en DHL zijn de eerste partners in de pilot. Via een blog-posting werft Zalando testgebruikers uit bepaalde delen van Berlijn. Zij kunnen drie maanden kosteloos gebruik maken van de PaketButler.

Pakketkasten
DHL plaatste al stalen pakketkluizen bij de huizen van Duitse shoppers. Deze pakketbussen zullen ook op de Nederlandse markt worden geïntroduceerd. Logixbox en LockBox bieden in ons land al pakketkasten voor bij de voordeur aan. Eerder deze week schreef Twinkle nog over een soortgelijke oplossing van De Buren, Kluis aan Huis genaamd.

Mobiele opbergplek
Anders dan bij de genoemde initiatieven gaat het bij de PaketButler om een mobiele opbergplek voor pakjes; webshoppers kunnen de bewaarbak letterlijk opvouwen en binnen bewaren, zodat de buitengevel niet wordt ‘ontsierd’ door een vaste stalen kluis. Zie de video hieronder:


Lees ook: Oostenrijks grootste super zet kratten op de stoep (3 december 2014)