Twinkle | Digital Commerce

Webprint koopt Kaartwereld.nl van PostNL

2017-05-27
350250
  • [nieuws]
  • 1:26

Na de aankoop van Posters.nl, eerder dit jaar, heeft Webprint weer een acquisitie gedaan. De nummer 72 van de Twinkle100 heeft Kaartwereld.nl overgenomen van PostNL. ‘Samen staan we stevig in de top 3 in kaarten’, aldus John Glorie tegen Twinkle. Hij sluit meer overnames niet uit.

Glorie, managing director van Webprint, noemt Kaartwereld.nl ‘een heel mooi merk, waarmee we onze positie in de productgroep kaarten flink versterken’. Hij geeft aan dat de overnameprooi groter is in die categorie dan Webprint zelf. Kaartwereld.nl biedt bovendien een veel groter aanbod: ‘Ze hebben vijf- tot zesduizend verschillende kaartontwerpen waar je een eigen tekst op kan zetten. En ze hebben een cadeauassortiment dat als attentie mee kan worden gestuurd. Webprint is vooral sterk in kaarten met persoonlijke foto’s.'

10 mensen aannemen
Een overnamesom wordt niet gecommuniceerd. Webprint nam begin dit jaar al Posters.nl over, ook voor een onbekend bedrag. Vijf werknemers, onder wie oprichter Maurice Booijink, verhuisden toen naar de thuisbasis van Webprint in Oldenzaal, waar inmiddels ongeveer 65 mensne werken. Met Kaartwereld.nl verhuist geen personeel mee. Glorie laat weten dat hij door de overname ongeveer tien nieuwe arbeidsplaatsen moet vullen: ‘We gaan in deze regio op zoek naar goeie online mensen’.

PostNL stoot e-commerce af
PostNL bouwde een jaar of vijf geleden aan een portfolio van eigen webwinkels, maar de afgelopen jaren werden veel eigen e-commerce activiteiten afgestoten. Begin vorig jaar werd Kadowereld.nl, waarin veel online verkoopactiviteiten waren gebundeld, verkocht aan YourSurprise. Webprint ondertussen ziet acquisities als een manier om verder te groeien. Glorie: 'Ik sluit nieuwe overnames zeker niet uit, concreter kan ik op dit moment niet zijn.'