Twinkle | Digital Commerce

Duitse eBay-klanten kunnen eigen collecties samenstellen

2017-05-27
181101
  • 1:18

Duitse klanten van eBay kunnen binnenkort hun eigen productcollectie samenstellen en tonen aan andere gebruikers. EBay Kollektionen is een eigen Pinterest-achtige omgeving waar producten op ‘borden’ kunnen worden geplaatst.

De nieuwe functionaliteit van eBay moet consumenten meer inspireren tijdens het online winkelen. Klanten nodigen vrienden via Facebook, Twitter of Pinterest uit om hun collecties te komen bekijken op Ebay.de. Bij de start kunnen gebruikers zich al laten inspireren door 21.000 collecties die zijn samengesteld door bekende bloggers en trendsetters als de Finse singer-songwriter Samu Haber en het Duitse model Bonnie Strange.

Kopers en verkopers verbinden
‘Ons doel is om koper en verkoper te verbinden door in te spelen op hun emotie rond producten’, zegt Stephan Zoll, vice president van eBay Duitsland volgens Internetworld. ‘Met zijn inspirerende karakter en sociale elementen gaat de nieuwe functionaliteit ver buiten de rating opties en productaanbevelingen van andere online winkels.’

Verenigde Staten
De collectie-optie werd vorig jaar april al aangekondigd voor eBay-klanten in de Verenigde Staten. Uiteindelijk is de dienst volgens Duitse media daar pas in oktober van start gegaan. Klanten hebben een eigen profielpagina waarop zij de collecties in de vorm van mood boards kunnen plaatsen. ‘Bedenk eens wat een betrokkenheid je van kopers kunt krijgen als je een retailer bent’, vertelde Dane Glasgow, vice president van eBay, in april 2013 over de voordelen van de profielpagina. ‘Een bedrijf krijgt een prominente plek op eBay om zijn merk neer te zetten, het assortiment te promoten en kopers te laten zien wat voor een retailer je precies bent.