Twinkle | Digital Commerce

Pelliano failliet

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:12

Pelliano, waarmee Bernd Damme, Steijn Pelle en twee andere jonge ondernemers de stropdas weer aan de man wilden brengen, is failliet. De inkomsten van het bedrijf, twee jaar geleden opgericht als Cravatta Pelliano, kwamen voor een belangrijk deel uit online verkoop.

Quote schrijft op zijn website over het faillissement van Pelliano, dat eind november nog een naamswijziging onderging; vanaf 22 november stond het bedrijf als Vallea Michi ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Uit het Handelsregister blijkt dat van die onderneming het faillissement is uitgesproken. Het doek viel afgelopen dinsdag.

80 procent online
Bernd Damme, oprichter en verkoper van online zonnebrillenwinkel Eye-wear.nl, was volgens Quote al een half jaar niet meer betrokken bij het modebedrijf. Hij richtte (Cravatta) Pelliano op met naamgever Steijn Pelle, Adriaan Buyserd en Marin Licina. ‘We gaan uit van een online omzetaandeel van 80 procent’, vertelde Damme bij de lancering aan Twinkle.

Retailmodellen verkennen
Behalve op de eigen site verkocht Pelliano ook dassen op Facebook, in pop-up stores en in geselecteerde herenmodezaken. Damme en zijn compagnons wilden met het bedrijf allerlei verschillende retailmodellen verkennen, waaronder abonnementsverkoop en co-creatie. Het assortiment werd in de loop van de tijd uitgebreid met wollen strikjes en later ook met blazers en complete pakken. Pelliano.com is nog in de lucht, maar de items in de webshop zijn 'out of stock'.