Twinkle | Digital Commerce

HelloFresh bezorgt 100.000 maaltijden in eerste jaar

2017-05-27
238171
  • 1:25

HelloFresh kijkt terug op een succesvol eerste jaar in Nederland. Het bedrijf vertelt de afgelopen twaalf maanden ongeveer 100.000 maaltijden bezorgd te hebben, met een geschatte totale omzet van meer dan een miljoen euro.

HelloFresh levert boxen aan huis met ingrediënten en recepten om een gezonde maaltijd te bereiden. Klanten hoeven zo niet meer naar de supermarkt voor hun avondmaaltijd. Consumenten kunnen diverse soorten abonnement afsluiten, van fruitmanden en ‘Veggie boxen’ tot volledige avondpakketten. Prijzen variëren van 34 euro tot 39 euro per box met drie maaltijden. Voor 34 euro kunnen klanten een proefbox bestellen, een fruitmand is er vanaf 14 euro.

Omzet vertienvoudigen
HelloFresh beleefde een groei van ‘maandelijks tientallen procenten’ in ons land, meldt pr-medewerker Marlies Jongman. Ook ontving het bedrijf een miljoeneninvestering van internetgigant Rocket Internet, dat ook geld stak in de ontwikkeling van Zalando. ‘Dit jaar willen we onze groei versnellen en onze positie als marktleider in Nederland versterken. Ons doel is om de omzet te vertienvoudigen in 2013’, laat de Nederlandse CEO Maartje Frederiks weten.

Assortiment vergroten
‘Onze ambitie is 75.000 gezinnen te bedienen in 2015’, voegt Jongman hieraan toe. ‘Dit onder andere door middel van het opschalen van on- en offline marketingkanalen, waarbij we de resultaten continu doormeten en optimaliseren op cost per order en customer lifetime value. Daarnaast willen we de vertienvoudiging van de omzet ook bewerkstelligen door bijvoorbeeld het assortiment te vergroten.’

HelloFresh startte in februari vorig jaar met het leveren aan klanten in Nederland. De plaatsen Den Haag, Amsterdam en Rotterdam mochten als eerste kennismaken met het concept. In juli werd het leveringsgebied uitgebreid naar de rest van het land.