Twinkle | Digital Commerce

Gelauwerde online verkoper Mediaoffer.nl failliet

2017-11-08
180101
  • 1:42

Mediaoffer.nl is failliet. Twee jaar geleden werd de game-verkopers nog uitgeroepen tot ‘Beste kleine webwinkel van Nederland’. ‘We hebben er alles aan gedaan’, zegt mede-eigenaar Robin Gerrits nu, ‘maar het wilde niet meer. Het is zeer zwaar in onze branche’.

In maart 2010 kwam voor de broers Robin en Patrick Gerrits (resp. links en rechts op de foto) een droom in vervulling. Van alle kleinere webshops die een gooi deden naar de Thuiswinkel Awards, kregen zijn de meeste waardering van Nederlandse webshoppers. Eigenlijk waren ze toen pas een jaar bezig met de verkoop van fysieke computergames op internet.

Fysieke winkels
Vorig jaar sleepten de boers weer een Thuiswinkel Award in de wacht, als beste XS Shop in de categorie cd’s, dvd’s en games. Een dag later liet Mediaoffer.nl weten een eerste fysieke winkel te openen, in Nijmegen. Later volgden franchisevestigingen in Amsterdam en Glanerbrug.

Spotify voor games
‘Toen kwam de klad erin’, zegt Robin Gerrits vandaag tegen Twinkle.’Er wordt steeds minder omzet gedraaid met fysieke game-producten en de vooruitzichten zijn slecht. Gamen in de cloud, waarbij je tegen betaling digitaal een game kunt huren voor een dag, zal veel populairder worden. Het gaat toe naar een soort Spotify voor games. Uitgevers en leveranciers worstelen daar ook mee. Zij zoeken naar alternatieve producten, want er zijn nog maar een paar games per jaar die echt goed verkopen. Wat meespeelt is dat er veel handel plaatsvindt op Marktplaats. Ook illegaal downloaden blijft een probleem.’

'Sukkelen'
Gerrits laat weten dat er geen klanten gedupeerd zijn door het faillissement, dat Mediaoffer.nl zelf heeft aangevraagd: ‘Je kunt blijven sukkelen, maar dan houd je jezelf voor de gek. Schuldeisers zijn er nauwelijks en de franchiseondernemers draaien verder onder een andere naam. De curator voert nog gesprekken met partijen om onze naam over de te nemen.’

Wat zijn toekomst gaat bieden weet Robin Gerrits nog niet: ‘Ik sluit niet uit dat ik als webwinkelier  actief blijf, al zal ik niet zo snel weer games gaan verkopen.’