Twinkle | Digital Commerce

Kijkshop.nl plaatst internetzuilen in fysieke winkels

2017-11-08
180101
  • 1:15

Kijkshop heeft een nieuw winkelconcept ontwikkeld, waarin ruimte is gemaakt voor zuilen met internettoegang. In Amsterdam wordt vandaag het eerste filiaal nieuwe stijl geopend, waar klanten vanaf de winkelvloer online kunnen bestellen.

Dat vertelt Frank Pruijn, algemeen directeur van Kijkshop, aan Twinkle. De nieuwe winkel van Kijkshop is opgedeeld in vier werelden met verschillende productgroepen. In ieder van de werelden staat een zuil, de zogenoemde 'Kijkshopper', die toegang biedt tot het webassortiment.

Web only
Kijkshop biedt op zijn website bovenop het winkelassortiment van vierduizend producten nog eens ruim duizend producten aan die niet in zijn vestigingen worden verkocht. Pruijn: ‘Het gaat om uitbreidingen op het bestaande assortiment, zoals elektrische tandenborstels en tablets, maar ook om hele web only productgroepen, zoals buitenzwembaden en elektrische fietsen.’

Online omzet
De winkelbestellingen op Kijkshop.nl kunnen de volgende dag gratis worden opgehaald in elk filiaal van de keten of tegen betaling thuis worden bezorgd. Pruijn verwacht dat het online omzetaandeel van Kijkshop, nu ongeveer 10 procent van alle retailinkomsten, zal groeien als alle winkels straks zijn voorzien van de zuilen: ‘Nu al zitten we dik in de dubbele groeicijfers met Kijkshop.nl, maar door een breder assortiment te gaan bieden en de ondersteuning van winkels verwacht ik een nieuwe impuls. Als Kijkshop beschikken we met onze 104 fysieke winkels over een uniek voordeel online ten opzichte van bijvoorbeeld Bol.com en Wehkamp.nl.’

Meer over de restyling van Kijkshop vindt u hier.