Twinkle | Digital Commerce

NMa valt binnen bij TUI , Oad en Thomas Cook

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft vandaag invallen gedaan bij TUI, Thomas Cook en OAD, de drie grootste touroperators van Nederland. Het zijn respectievelijk de nummers 5, 6 en 8 uit de Twinkle100, samen goed voor honderden miljoenen online-omzet.

De NMa komt alleen ongevraagd op bezoek als er een vermoeden bestaat van overtredingen van de Mededingswet. 'Zoals afspraken over prijzen en marktverdeling', aldus de waakhond in een persverklaring die inmiddels is afgegeven. Daarin staat ook: 'Doel is om materiaal te verzamelen om te bepalen of daadwerkelijk van een overtreding sprake is. Bij deze bedrijfsbezoeken zijn circa 60 medewerkers van de NMa ingezet.'

Ook inval bij ANVR
De NMa is ook binnengevallen bij reiskoepel ANVR, besvestigt woordvoerster Barbara van der Rest-Roest aan Twinkle. Mogelijk is ook aan een aantal kleinere touroperators een bezoek gebracht. De autoriteit brengt daarover zelf geen informatie naar buiten.

De NMa zegt geen mededelingen te kunnen doen over de verwachte duur van het onderzoek.