Twinkle | Digital Commerce

100 populairste webshops in Groot-Brittannië

2017-09-11
180101
  • 1:20

IMRG/Hitwise brengt elke jaar, ditmaal voor de vierde keer, een ‘Hot Shops List’ uit met de honderd populairste webshops in Groot-Brittannië. Amazon UK voert voor de vierde keer de lijst aan, gevolgd door Argos en Play.com die respectievelijk de tweede en derde plaats innemen.

Argos wist vorig jaar door te schuiven van de derde naar de tweede plek en behoudt ook dit jaar die positie. Play.com ging in 2008 van de vijfde naar de derde plek, en behoudt deze plaats nu voor het tweede opeenvolgende jaar. Apple, vorig jaar nog zeventiende, wist dit jaar de vierde plek te behalen. Mede door de langverwachte lancering van de iPad.

Uitgelicht
Zeven webshops uit de top tien bezetten voor het vierde opeenvolgende jaar de top tien. Deze groep bestaat uit: Amazon UK, Argos, Play.com, Apple, Tesco, Amazon.com en Easyjet.com. De snelste stijgers op de lijst zijn Asos (50 naar 15) en HP (47 naar 24). Daarna volgen Asda die van plaats 49 doorschoof naar 28 en Screwfix.com die van plek 46 in vier jaar tijd omhoog klom naar positie 27.

Elektronica en reizen zijn het sterkst vertegenwoordigd op de lijst. Voor deze categorieën beslaan Apple, HP en Currys (elektronica) en Easyjet, Ryanair en Thomson Holidays (reizen) de top drie. Kleding is de snelst groeiende e-commerce sector, met dit jaar negen gespecialiseerde modewebwinkels op de lijst, waaronder Marks & Spencer, Next en Asos.

U kunt de volledige lijst met de honderd populairste webwinkels in Groot-Brittannië hier downloaden.