Twinkle | Digital Commerce

Uw eigen TellSell!

2017-05-26
  • 1:22

Waar jaren over wordt gepraat, begint nu van de grond te komen: televisie kijken via internet. Dat schept voorwebwinkels natuurlijk nieuwe mogelijkheden. Zo kunt u in films laten zien hoe producten moeten worden gebruiktof waarom mensen deze bij u zouden moeten kopen.

Eigenlijk een soort TellSell, wellicht minder commercieel. Zo kunt u met Schaken.tv (url is nog vrij) cursussen geven en daarnaast boeken en schaakstukken verkopen. Sommige bedrijven houden al rekening met deze mogelijkheid, want Wehkamp heeft Wehkamp.tv al geregistreerd en Kijkhop heeft Kijkshop.tv. Bol.tv was nog vrij. Die domeinnaam heb ik maar alvast voor ze vastgelegd, dus ze kunnen zich melden en een mooi boekenprogramma beginnen. Zelf heb ik Lachen.tv en wil daar op termijn een online-videotheek beginnen met alleen leuke films en cabaretiers. Ik geloof namelijk heilig dat straks iedereen gemakkelijk een eigen tv-station kan beginnen. Daar worden de domeinnamen die eindigen op ‘.tv’ enorm belangrijk voor. Ik zeg niet dat u morgen al u eigen TellSell kunt beginnen, maar u kunt wel alvast uw .tv-domeinnaam registeren -zodat niet iemand anders er met Mountainbike.tv of

Cosmetica.tv vandoor gaat. U doet dan ook aan ontwikkelingswerk, want de .tvdomeinextensie hoort bij de eilandgroep Tuvalu in de Grote Oceaan, in 1999 het derde armste land ter wereld met totaal vier auto’s en waar de inwoners hoofdzakelijk van ontwikkelingsgeld en de verkoop van postzegels leefden. Nu zijn ze zelfstandig en hebben ze tientallen miljoenen verdiend aan de tv-domeinnamen. Registeren van een .tv-domeinnaam kunt u doen via uw hostingpartij of direct via http://www.tv. Voor de volgende stap moet u nog even geduld hebben, totdat de breedbandverbindingen nog wat sneller zijn (verwachting eind 2006). Wel kunt u natuurlijk al beginnen met het verzamelen en maken van digitale films. Bereid u voor: straks vliegen uw producten bij uw klanten de huiskamer in!