Twinkle | Digital Commerce

Wegener start nieuw veilingconcept

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:58

Wegener komt met een bijzonder concept waarbij krant, adverteerders en lezers met elkaar worden gekoppeld in een veiling. Op 14 februari komt Veilingkranten.nl  online, eerst voor de titels BN/DeStem in West-Brabant en PZC in Zeeland.

Adverteerders kunnen aan het publiek producten ter veiling aanbieden. Voor het bedrag van de winkelwaarde van de producten ontvangen zij een advertentietegoed vrij te besteden in deze twee kranten. Het directe voordeel van de inkoopmarge gaat naar de ondernemer. De ondernemer krijgt dus advertentieruimte voor de winkelwaarde van de aangeboden producten, terwijl hij zelf de inkoopprijs (van de producten ) betaalt.

Het veiling-krantenconcept haalt Wegener uit het buitenland. Onder andere in Amerika, Engeland en Duitsland, hebben uitgevers al succesvolle ervaringen met vergelijkbare veilingconcepten, aldus de uitgever in Apeldoorn.

'Dit geeft de kranten een unieke positie waar zowel adverteerders als lezers voordeel bij hebben', vermoedt Wegener. Als dat bewezen is in de praktijk, dan krijgt het initiatief navolging bij de andere dagbladen van Wegener: Brabants Dagblad, De Gelderlander, de Stentor, De Twentsche Courant Tubantia en Eindhovens Dagblad.

Bron: Planet