Donderdag 16 maart 2017

622 keer gelezenNu reageren

Walmart koopt ModCloth voor portfolio Jet.com

Walmart koopt ModCloth voor portfolio Jet.com

Walmart heeft een nieuwe overnameprooi in het vizier voor zijn dochteronderneming Jet.com. ModCloth, een populaire online kledingwinkel in de Verenigde Staten, wordt toegevoegd aan het portfolio.

ModCloth werd in 2002 opgericht als webshop voor kleding met een vintage uitstraling. Ondertussen is het bedrijf gegroeid tot een business met 150 miljoen dollar aan omzet in 2015 en met 80 miljoen dollar aan groeikapitaal van investeerders.

De webwinkel - die in 2015 een eigen merk lanceerde - heeft echter problemen om winstgevend te blijven en kan geen nieuwe geldschieters aan zich binden. Een gemakkelijke overnamepartij dus voor Walmart, dat graag ziet dat zijn Jet.com in de VS een sterkere concurrent wordt van Amazon.

Overeenkomsten
Eerder nam Walmart in naam van Jet.com al de Zappos-concurrent ShoeBuy en outdoorkledingwinkel Moosejaw over. Deze partijen waren, net als ModCloth, vastgelopen in verdere groei.

Jet.com stuwt omzet
Walmart heeft aan de koop van Jet.com afgelopen zomer een goede gehad, zo lieten de cijfers over het vierde kwartaal van 2016 zien. Jet.com hielp de retailer bij het stuwen van zijn omzet met 36,1 procent.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Geef nu als eerste een reactie op:
Walmart koopt ModCloth voor portfolio Jet.com

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.