Dinsdag 2 augustus 2016

1999 keer gelezen2 x gereageerd

Thuisbezorgd.nl: ‘Marktleiderschap met overname Just Eat’

Thuisbezorgd.nl: ‘Marktleiderschap met overname Just Eat’

Thuisbezorgd.nl heeft de Nederlandse en Belgische tak van zijn grote concurrent Just Eat overgenomen voor 22,5 miljoen euro. Daarmee zal Thuisbezorgd nu maandelijks ongeveer twee miljoen orders verwerken in deze markten.

Op termijn verdwijnt Just Eat uit Nederland en BelgiŽ en worden de aangesloten restaurants voorzien van het oranje huisje van Thuisbezorgd.nl. Pizza.be in BelgiŽ blijft wel gewoon bestaan. ‘Onze namen verschillen in de landen, maar het logo is overal hetzelfde’, zegt Joris Wilton van moederbedrijf Takeaway.com.

Lieferando.de
Momenteel zijn 30 duizend restaurants aangesloten bij Takeaway.com in Europa. Het bedrijf is aanwezig in dertien landen. In Duitsland deed Takeaway.com zijn grootste overname tot nu toe met Lieferando.de. Hier werd 70 miljoen euro voor neergelegd.

Marktleider
Oprichter Jitse Groen vertelde in januari dat hij verwacht dat Takeaway.com nog dit jaar winstgevend is. Kanttekening is daarbij dat Takeaway.com geen eigen producten verkoopt, maar een service faciliteert. Vooral Duitsland moet bijdragen aan de zwarte cijfers. Met de koop van Just Eat in Nederland en BelgiŽ claimt het bedrijf alvast zijn leiderspositie in deze markten. ‘Dit is een markt van the winner takes most. Dus willen wij voor het leiderschap gaan’, aldus Wilton.

Lees ook:
Hungry.nl valt Thuisbezorgd.nl aan met lage commissie (3-9-2016)


0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Er is op dit moment 2 keer gereageerd op:
Thuisbezorgd.nl: ‘Marktleiderschap met overname Just Eat’
  1. Tunis op dinsdag 2 augustus, 2016 om 14:16

    Meesterlijk Jitse!! Je hebt een monopolie positie behaald.

  2. Willem op dinsdag 2 augustus, 2016 om 23:25

    ACM wakker worden?


Laat een reactie achter:

Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.