Twinkle | Digital Commerce

Shopmox lanceert 'Flipboard voor shopping'

2017-05-27
180101
  • 1:03

Zoals Flipboard content van verschillende uitgevers presenteert in een iPad-applicatie, zo doet Shopmox dat met items uit webwinkels. ‘Shopmox is bedoeld als een leuke en verslavende ervaring, een winkelcentrum voor de iPad’, aldus medeoprichter Kevin Lister tegen Techcrunch.

Het Amerikaanse weblog schrijft over hoe Shopmox pioniert met een iPad-verzamelapp met webwinkelaanbod. Volgens Listers zitten vooral vrouwen te wachten op deze nieuwe manier van winkelen, reden waarom het aanbod daarop is afgestemd. Na modeartikelen zullen ook interieurartikelen aan de app (alleen voor de VS) worden toegevoegd.

Gebruiksvriendelijkheid voor verdienmodel
Tot de huidige retailers die met Shopmox samenwerken behoren Gap, Fossil en Anthropologie. Wie een item wil kopen, moet vanuit de app eerst naar de mobiele winkelomgeving van deze partijen, wat Techcrunch terecht als nadeel benoemt. Een verdienmodel is er nog niet; Shopmox wil eerst de gebruiksvriendelijkheid verbeteren. Net als Flipboard zet het bedrijf sterk in op personalisering, met onder meer aanbevelingen, notificaties en curated content.

In video
Hieronder ziet u een video van Shopmox:

Lees ook:
-> Tablet voor Wehkamp-omzet veel belangrijker dan mobieltje
-> IPad is king by mobile shopping