Twinkle | Digital Commerce

Google Now verbindt zoekresultaten aan lokale winkels

2017-11-09
180101
  • 0:57

Google Now laat consumenten via zijn app op Android-telefoons weten waar recent gezochte producten lokaal te koop zijn. De app baseert zich op het mobiele zoekgedrag van de gebruiker.


De app toont in een lijst waar in de buurt online gezochte producten te koop zijn, met bijbehorende prijs. Ook wordt de consument via de app geattendeerd op eerdere artikelzoekresultaten wanneer hij zich dicht bij een fysieke winkel bevindt die in contact staat met Google Now en het betreffende product te koop aanbiedt. Hoe groot de maximale afstand tot de winkel mag zijn en hoe lang eerder opgezochte producten in de feed blijven is niet duidelijk.

Voorraad checken
De consument moet vooralsnog zelf in de fysieke winkel gaan kijken of het artikel nog op voorraad is. The Next Web verwacht dat de app op termijn ook de voorraadinformatie realtime kan laten zien.

Update
Om de nieuwe tool te kunnen installeren, dienen Android-telefooneigenaren hun Google Search-app te updaten. Het is nog niet bekend wanneer Nederlandse consumenten gebruik kunnen maken van de dienst.