Twinkle | Digital Commerce

Visa introduceert mobiel betalen met microSD-kaart

2017-10-05
180101
  • 1:17

Visa Europa heeft een betaalmethode ontwikkeld die contactloos afrekenen via de mobiele telefoon een impuls moet geven. De toepassing werkt op basis van een speciale microSD-kaart, die in smartphones kan worden gestopt.

Smartphone-bezitters met de door DeviceFidelity gefabriceerde ‘In2PayTM microSD’ kaart in hun toestel, kunnen draad- en contactloos betalen door hun telefoon binnen een bepaalde afstand van  een terminal te houden. De kaart biedt daarnaast gewoon ruimte voor digitale opslag van muziek, foto's en video's.

Blackberry
Mobiel betalen via een miroSD-kaart is sinds gister beschikbaar voor klanten van de grote Turkse retailbank Akbank. Visa Europe, dat spreekt van een primeur voor ons continent, laat in een persbericht (pdf) weten: ‘Het project wordt gestart met een aantal Blackberry toestellen die populair zijn onder het klantenbestand van Akbank en wordt gaandeweg uitgebreid naar tal van apparaten van producenten als HTC, Samsung, LG, Nokia en Motorola.’

Geïntegreerde draadloze technologie
Visa zinspeelt op een verdere uitrol in Europa en stelt vast: ‘Gezien het feit dat momenteel relatief weinig mobiele apparaten al geïntegreerde draadloze technologie bieden, kunnen hedendaagse mobiele apparaten op basis van deze oplossing toch worden voorzien van mogelijkheden voor contactloze mobiele betalingen.’

Nokia en Payter
Visa is het ‘project’ gestart omdat nog maar weinig mobiele telefoons zijn uitgerust met een chip voor near field communication (nfc). Nokia heeft inmiddels aangekondigd nieuwe smartphones standaard met zo’n chip uit te gaan rusten. Het Nederlandse Payter maakte bij zijn gestaakte mobiele betaalproef in Rotterdam al gebruik van Nokia-telefoons met nfc-chip.