Twinkle | Digital Commerce

Payter stopt met mobiele betaalproef Rotterdam

2017-10-05
171130
  • 1:06

Na twee jaar trekt Payter de stekker uit zijn mobiele betaalinitiatief in Rotterdam. Opmerkelijk: het bedrijf gaat nu op zoek naar partners voor een landelijke uitrol.

'Ondanks de meer dan 1400 enthousiaste gebruikers en ruim 100 acceptanten in Rotterdam, was er onvoldoende schaal om de huidige diensten verder uit te bouwen', schrijft het bedrijf in een verklaring. De betaaldienst stopt per 1 december in de Maasstad.

Schaal
Volgens Payter is 'het uitrollen van de dienst op grote schaal een belangrijke voorwaarde voor succes'. Het bedrijf zoekt naar deals met nieuwe partners om dit te bewerkstelligen. 'Deze zijn volop in ontwikkeling, maar kunnen op korte termijn niet de benodigde schaalgrootte bieden. Dit heeft er toe geleid dat wij de beslissing hebben genomen om de dienstverlening in Rotterdam te stoppen.'

Chipsticker
Payter begon de proef ruim twee jaar geleden in winkels in het centrum van Rotterdam. Duizend consumenten kregen toen een speciaal toestel van Nokia, met een chip voor near field communication. In juni 2008 probeerde Payter het initiatief een duw in de rug te geven met de introductie van een chipsticker, die meer telefoons geschikt maakte voor de betaalmethode.  

Begin dit jaar erkende Payter zelf al dat die stap weinig nieuwe gebruikers opleverde en dat Nederlanders überhaupt nog weinig warm leken te lopen voor mobiel betalen.