Twinkle | Digital Commerce

Roberto Cavalli opent webwinkel

2017-11-08
169130
  • 0:53

Roberto Cavalli opent de deuren van een eigen webshop. Het online-assortiment kan pas in november worden besteld, maar is al wel te vinden op de site.

Het Italiaanse designer label heeft laten weten dat de eerste vijfhonderd bestellers een tas krijgen van Cavalli, aldus Fashionunited.nl. Behalve kleding zijn straks ook juwelen, parfums en zonnebrillen te koop op Robertocavalli.com.

Voorzichtig
Waren modehuizen aanvankelijk voorzichtig met de plons in het online-kanaal, inmiddels houden de meeste designers een webwinkel in de lucht. Polo Ralph Lauren, dat al in 2000 een webshop lanceerde, was een van de voorlopers. Gucci begon in 2002 met websales en vanaf 2007 voegden labels als Prada, Louis Vuitton, Yves Saint Laurent, Stella McCartney en Calvin Klein zich in de rij. Afgelopen februari kwam Versace daarbij. Dat verkoopt echter alleen zijn interieurcollectie online, via Versacehome.it.

Miljonairs
Een jaar geleden ontkrachtte Google het vooroordeel dat luxe kopers een voorkeur hebben voor fysieke winkels. Uit onderzoek onder miljonairs bleek toen dat 95 procent zijn laatste aankoop online had gedaan.