Twinkle | Digital Commerce

CEO Macy’s: ‘1 dollar online is 5,77 dollar offline’

2017-11-08
170132
  • 1:03

Tegenover iedere dollar die webshoppers besteden op Macys.com staat 5,77 dollar aan fysieke winkelaankopen die voortvloeien uit de site. 'Dat bedrag geven ze binnen tien dagen al uit', aldus CEO Terry J. Lundgren op Shop.org’s Annual Retail Summit.

Lundgren was de eerste keynote speaker op het toonaangevende e-commerce event, door de Amerikaanse branchevereniging Shop.org georganiseerd in Las Vegas.

iPhone-applicatie
De CEO sprak over de multichannel-praktijk van Macy’s, dat zijn website ziet als hub voor alles wat het doet. De bezoeker vindt er een store locator, informatie over acties en evenementen, de mogelijkheid een klacht in te dienen, een uitzendplatform voor tv-commercials, een betalingsplatform en een verwijzing naar mobiele initiatieven van Macy’s, dat binnenkort een iPhone-applicatie lanceert.

1 miljard dollar
Lundgren onthulde verder dat Macys.com en zustersite Bloomingdales.com de grens van 1 miljard dollar aan e-sales dit jaar zullen overschrijden. Hij rekent op een online-omzetplus van 13 procent. In februari slaat het bedrijf, met Macys.com elfde op de lijst met Amerika’s favoriete online-retailers, de vleugels voor het eerst uit buiten Amerika. Het opent dan een winkel in Dubai, die ook een online-verlengstuk krijgt. Hoe precies, is volgens Lundgren nog niet bekend.