Twinkle | Digital Commerce

Mobiel shoppen bij Polo Ralph Lauren

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:59

Polo Ralph Lauren is het eerste luxeconcern dat een mobiele website lanceert waarop kleding kan worden gekocht. 'Dit is bedoeld voor mensen die interesse in technologie combineren met interesse in ons merk', aldus David Lauren, zoon van de naamgevende designer.

Polo Ralph Lauren lanceert de nieuwe functionaliteit tijdens de volgende week te beginnen U.S. Open, het tennistoernooi waar het bedrijf sponsor van is. Het modebedrijf zal codes plaatsen in printadvertenties, mailings en winkeletalages. Bezitters van een cameratelefoon kunnen speciale software downloaden waarmee ze de codes kunnen lezen. Zo komen ze terecht op een mobiele website van Ralph Lauren, waar ze tenniswedstrijden kunnen volgen én kleding kunnen bestellen.

Volgens David Lauren is het voor een modeconcern belangrijk trends te identificeren en daarop in te spelen. De vice-president of advertising verwacht veel van mobile shopping en voorspelt dat er volgend jaar telefoons op de markt komen waarop de vereiste codes bij aankoop reeds zijn geïnstalleerd.

Polo Ralph Lauren heeft een goed lopende webshop, die vorig jaar van naam veranderde: Polo.com werd RalphLauren.com.

Bron: Reuters