Twinkle | Digital Commerce

Neckermann overgenomen door investeerder

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:47

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital Partners heeft - zoals al eerder aangekondigd - een meerderheidsbelang in postorderbedrijf Neckermann genomen. Sun Capital Partners uit Boca Raton in Florida meldt op zijn website dat de overname rond is. Het gaat om 51 procent van de aandelen.

Het moederconcern van Neckermann, Arcandor, zette het postorderbedrijf in de etalage na financiële tegenslag en een grootscheepse reorganisatie. Arcandor houdt 49 procent van de aandelen.

Lange tijd was het onduidelijk of Neckermann zou worden verkocht of naar de beurs zou gaan. De Duitse directie van het postorderbedrijf had een sterke voorkeur voor een beursgang, maar omdat geïnteresseerden in de rij stonden voor overname, kreeg verkoop voorrang.

Met de overname is een beursgang van Neckermann nog steeds niet uitgesloten. Arcandor behoudt immers 49 procent van de Neckermann-aandelen en kan dit pakket via een beursgang van de hand doen.

Voor de medewerkers verandert er voorlopig niets. Zij kunnen zich bezighouden met de veertigste verjaardag van Neckermann.