Twinkle | Digital Commerce

Amazon koopt Aimestreet.com, vereenvoudigt Checkout by Amazon

2017-09-14
500328
  • 1:16

Amazon is voor een onbekend bedrag eigenaar geworden van Amiestreet.com, een online-muziekwinkel annex sociaal netwerk rondom onafhankelijke artiesten. De webwinkelreus maakt vandaag een verbeterde versie van zijn dienst Checkout by Amazon bekend.

Sinds 2006 biedt Amiestreet.com onafhankelijke artiesten de mogelijkheid hun muziek te verkopen, waarbij de prijs afhangt van de vraag. Amazon heeft de muziekwinkel na de overname van gister direct gesloten. In een statement meldt het team van Amiestreet.com dat het bedrijf onder de vleugels van Amazon in ieder geval verder gaat met Songza.com. Dat is een sociale muziekservice die gebruikers in staat stelt een eigen radiostation te openen en muziek te delen met vrienden.

Amazon, dat vorig jaar Zappos.com en dit jaar Woot.com overnam, heeft geen details over de acquisitie van Aimestreet.com bekend gemaakt.

Checkout by Amazon
Amazon communiceert wel over de verbetering van Checkout by Amazon, de dienst die webwinkeliers sinds twee jaar in staat stelt gebruik te maken van bij Amazon geregistreerde bank- en adresgegevens. Amazon Payments, het betaalbedrijf van ’s werelds grootste webwinkelier, heeft Checkout by Amazon zo verandert, dat shoppers de site van de andere webwinkelier niet hoeven te verlaten om af te kunnen rekenen. Dat biedt volgens Amazon een meer gestroomlijnde koopervaring. Checkout by Amazon zou voortaan veel sneller te implementeren zijn en merchants, door de consistentere winkelbeleving, meer controle geven over hun eigen retailmerk.

Meer informatie vindt u in een persbericht dat Amazon zojuist heeft verspreid en in een video.