Twinkle | Digital Commerce

Telemarketing en e-mailmarketing aan banden

2017-11-11
155119
  • 0:59

Telemarketing en e-mailmarketing worden wettelijk verder aan banden gelegd. De Tweede Kamer nam daartoe gisteren wijzigingen op de Telecomwet aan. Het was al verboden om consumenten ongevraagd te commerciële mails te sturen, binnenkort mogen bedrijven ook geen commerciële e-mails meer sturen naar andere bedrijven zonder dat die daarvoor toestemming hebben gegeven.

Tegen het advies van de staatssecretaris van Economische Zaken in, koos het parlement ervoor om het werk van telemarketeers moeilijker te maken

Zodra de voorstellen van de Kamer bekrachtigd zijn, moeten telemarketeers het recht tot verzet aanbieden in elk telemarketinggesprek. Als de consument dat wil, dan moet de telemarketeer hem persoonlijk inschrijven in het bel-me-niet register. Nu moeten consumenten dat nog zelf doen. Daarnaast werd er een motie aangenomen dat ingeschrevenen op Infofilter.nl ook worden overgeschreven in het bel-me-niet register.

Wanneer het bel-me-niet register actief wordt en wie het beheer ervan in handen krijgt, is niet bekend. De wijzigingsvoorstellen op de Telecomwet ga nu ter goedkeuring naar de Eerste Kamer.