Twinkle | Digital Commerce

'Amerikaanse investeerder wil Neckermann kopen'

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:01

NeckermannHet Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital Partners koopt vrijwel zeker een meerderheidsbelang in postorderbedrijf Neckermann. Het Duitse moederbedrijf van Neckermann zal de overname eind deze maand aankondigen. Vooralsnog verandert er voor de zevenhonderd Nederlandse medewerkers niets.

Sun Capital Partners uit Boca Raton in Florida gaat 51 procent van de aandelen van Neckermann kopen. Al enige tijd gaan er geruchten over een Amerikaanse overname. Het moederconcern van Neckermann, Arcandor, heeft het postorderbedrijf een jaar geleden in de etalage gezet na financiële tegenslag en een grootscheepse reorganisatie.

Vrijdag werd meldde het Parool dat Arcandor en Sun Capital Partners in verregaande onderhandeling zijn. Zij streven ernaar de verkoop eind deze maand rond te hebben.

Lange tijd was het onduidelijk of Neckermann zou worden verkocht of naar de beurs zou gaan. De Duitse directie van het postorderbedrijf had een sterke voorkeur voor een beursgang, maar omdat geïnteresseerden in de rij stonden voor overname, kreeg verkoop voorrang.

Mocht de overname doorgaan, dan is een beursgang van Neckermann nog steeds niet uitgesloten, aldus de krant. Arcandor behoudt immers 49 procent van de Neckermann-aandelen en wil dit pakket via een beursgang over enkele jaren van de hand doen.