Twinkle | Digital Commerce

Vooral 'traditionele' cadeaus voor de feestdagen

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:04

De NPD Group  doet jaarlijks onderzoek naar de aankopen in de decembermaand. Dit jaar zouden de grootste voordelen te behalen zijn bij de ‘traditionele’ cadeausoorten: kleding, speelgoed, boeken, muziek en geuren.

Kleine groei

De respondenten zeggen dit jaar minder uit te zullen geven aan elektronica. Tegelijkertijd geven zij aan dat ze van plan zijn iets meer geld uit te geven aan kleding en speelgoed in vergelijking met vorig jaar. ‘De aankopen voor de feestdagen zien er dit jaar ongeveer zo uit als vorig jaar, maar dan met een kleine groei,’ zegt Marshal Cohen, analist bij NPD.

NPD verwacht dat shoppers iets meer uit zullen geven aan cadeautjes dan vorig jaar, 728 dollar in 2006 (681 dollar in 2005). Eenzelfde groei zagen de onderzoekers tussen 2004 en 2005.

Outlets en discounters

De onderzoekers verwachten dat consumenten vooral inkopen zullen doen bij grote outlets en discounters. Verder zijn de winkelketens en het online kanaal populaire plaatsen om aankopen te doen.

Volgens onderzoek van Jupiter  zullen in de VS 114 miljoen consumenten online aankopen doen voor de feestdagen. De online verkopen voor de feestdagen zullen volgens dit onderzoek met 18 procent stijgen naar 32 miljard dollar.

Bron: eMarketer