Twinkle | Digital Commerce

SNS sluit zich aan bij iDeal

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:26

Bill, de online betaaldienst van SNS Bank stopt. ‘Webwinkels waren enthousiast over Bill, alleen aan de gebruikerskant bleef het enthousiasme uit’, aldus woordvoerster Saskia van de Giesen. SNS sluit zich nu voor eind november aan bij iDeal.

Doelgroep

De online MSN-messenger buddy moest dé betaalmethode worden voor jongeren tussen 15 en 24 jaar. Bill moest aan het einde van 2006 zo’n 60.000 gebruikers hebben. De teller blijft echter op 10.000 steken. ‘Dat is jammer, want Bill had zeker potentie.’ De betaalmethode slaat bij de doelgroep niet aan. Volgens Van de Giesen is de kracht van het MSN-platform overschat.

Webwinkels

Aan de andere kant was een toename te zien. Inmiddels zouden volgens de woordvoerster 450 webwinkels bij de betaalmethode aangesloten, de website spreekt over 250 aangesloten webwinkels. ‘Daar slaat het concept wel aan.’ In het meinummer van Twinkle uitten diverse winkeliers hun twijfels over de betaalmethode. Hünkemöller klaagde over het kleine aantal orders en de lange betalingstermijn. Ook Free Record Shop vond de groep gebruikers nog wat klein. SNS Bank beloofde toen meer aan promotie te zullen doen.

SNS sluit zich binnenkort aan bij iDeal. Van de Giesen: 'Daar werd al langere tijd over gesproken, maar voor de feestdagen - dus eind november - willen we live'.

ABN Amro

Sinds anderhalve maand heeft ABN Amro ook een betaalsysteem via Messenger. Klanten van de bank kunnen via het programma hun saldo checken. 'Na een proef onder studenten bleek dat dit een gewenst kanaal was om het saldo na te gaan', meent een woordvoerder. Vooralsnog zijn er geen plannen om de messenger-dienst uit te breiden, maar de bank sluit niets uit. Inmiddels is al 15.000 keer van de dienst gebruikgemaakt.