Twinkle | Digital Commerce

Werken aan e-payments in Europa

2017-11-11
180101

Deze week was ik te gast bij de European Payments Council, vertegenwoordiger van meer dan zeventig grote banken in Europa. In Brussel spraken we over wat webverkopers in Europa willen op het gebied van online-betalen.

Op 23 mei aanstaande organiseren we samen met collegaorganisaties en grote crossborder web merchants een pre-conference over online-betalen in Barcelona, voorafgaand aan de Global Ecommerce Summit.

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een Europees position paper over online-betalen. Inmiddels is er een eerste concept beschikbaar, dat ik deze week mocht presenteren aan vertegenwoordigers van banken uit zeven landen. Inmiddels hebben online merchants 4 'key issues' en 11 'requirements' opgesteld, die in de komende maanden verder uitgewerkt zullen worden, op weg naar Barcelona.

De 4 key benoemde issues waar web merchants wensen hebben:
- Credit card schemes en 3D Secure implementatie
- Bank online payment schemes
- Non-banking online payment schemes
- Mobile payment schemes

Geïnteresseerden in het concept online payments position paper kunnen overigens met ondergetekende contact opnemen. In Barcelona gaan we samen met stakeholders aan de slag om samen de toekomst van online payments in Europa te bespreken.