Dinsdag 27 mei 2008

13000 keer gelezen1 x gereageerd

Op bedevaart naar Abercrombie and Fitch

Walther Ploos van Amstel

Op bedevaart naar Abercrombie and Fitch

Ik ben fan van Abercrombie and Fitch. Een topmerk, leuke kleding en zelfs te koop in mijn 110 kilo-maatje. Afgelopen zomer in de flagshipstore in San Francisco al een koffer vol gekocht... en afgelopen weekend in Londen weer.

Londen heeft nu ook een A&F-flagshipstore. En wat voor winkel. Ze vloeken er met alle principes van winkelgemak... maar, wat een ervaring! Het ultieme shop-genot.

De winkel ligt 'off' Bond Street, zeg maar gerust, in een achterafstraatje. Niet te vinden en zelfs geen logo op de chique pui. Wel twee all-A&F modeljongens en meteen bij binnenkomst een levend shirtless A&F-model. Een ontvangst die past bij het gemiddelde jongensbordeel. Welkom bij dit geheime genootschap...

Na de ontvangst kom je in de A&F-kerkzaal. Donker, sober, indrukwekkende muurschilderingen en foto's, donkerhouten, metershoge kasten, loungebanken en stampende housemuziek. Ik was meteen van de wereld. Zo'n 50 man personeel om je te helpen. Allemaal gescout in de locale Heaven-discotheek, 6 weken getraind bij Fitness First en voor openingstijd onder handen genomen door de A&F-stylist.

Het assortiment? Beperkt, maar dan wel in enorme stapels. Aanraken is heiligschennis. Alles keurig en recht en het personeel is meer dan gewillig om je even aan je maat te helpen; are you okay sir?

Lang wachten voor de paskamers, en nog langer wachten om te mogen afrekenen. Het lijkt er allemaal bij te horen en iedereen in de rij heeft dat zelfde gevoel van erbij te horen. En tijdens dat half uurtje wachten heb ik even gerekend. Ze maken hier een omzet van 15-20 miljoen euro per jaar op 2.000 vierkante meter...

Na de eucharistie (en de kassa) mag je met je A&F-tasje huiswaarts. En dan die diepgelukkige blik in de ogen bij alle nieuwe, trotse A&F-bezitters... Op straat werden we meerdere malen gevraagd waar de A&F-winkel was.

Shoppen kreeg in Londen een nieuwe dimensie. Hier wil ik terugkomen! Ondanks die rare locatie, ondanks het volkomen duister, ondanks de stampende muziek, ondanks het lange wachten... een haast religieuze ervaring. Een nieuw bedevaartsoord. Het Lourdes waar je komt voor ronde biceps, strakke six-pack en good looks.

Ga als webwinkelbaas eens op die A&F-bedevaart! Ook zo'n enorm contrast met jouw winkel op het web. Lang zoeken op die webpagina's, weinig emotie, nauwelijks hulp en die saaie bruine doos die je op het postkantoor mag ophalen. Niet echt een topervaring, toch?

De bakstenen Abercombrie & Fitch: 1 versus de webwinkel: 0.
Het wordt echt tijd voor veel meer emotie en ervaring in webwinkelen!

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Er is op dit moment 1 reactie gegeven op:
Op bedevaart naar Abercrombie and Fitch
  1. Walther Ploos van Amstel op maandag 17 december, 2012 om 12:31
    http://www.delaatstemeter.nl

    Op youtube staat een rapportage over de opening... echte bakvissenradio.http://www.youtube.com/watch?v=BEHP97Npg3Y
    The Abercrombie & Fitch store opened in Amsterdam. And it's not just an average fashion store! BNN's Joris Kreugel and VU lecturer Walther Ploos van Amstel made a short Radio 1 documentary for BNN Today about the opening (in Dutch).


Laat een reactie achter:
 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.