Woensdag 20 januari 2016

6914 keer gelezen11 x gereageerd

Maak een nieuw product vindbaar: 4 tips

Maak een nieuw product vindbaar: 4 tips

Hoe zorgt u ervoor dat consumenten uw nieuwe product in Google kunnen vinden en daarna bestellen? In dit artikel leest u vier tips op zowel sea- als seo-vlak, om een product in Google beter zichtbaar te krijgen.

Tekst: Dave Driessen

Begin met onderstaande al voordat het nieuwe product op de markt is, zodoende kunt u al naamsbekendheid genereren terwijl het product nog niet te koop is.

1. Welke zoekwoorden te gebruiken?
Als eerste is het belangrijk om zoekwoorden in kaart te brengen waarmee u het product kunt verwoorden. Dit is voor zowel seo als sea belangrijk. Voor de bedenker is het vaak gemakkelijk te verwoorden, maar zijn die woorden ook de tags waar mensen op zoeken?

Als een product nieuw is, kennen de mensen die woorden niet zoals die door u bedacht zijn. Kijk dus naar aanverwante woorden voor het product en naar probleemstellingen waar consumenten op kunnen zoeken. Ook is het belangrijk om de woorden mee te nemen die direct op het product slaan. Als de naam van het product bekend wordt en consumenten zoeken op deze naam in Google, dan moet uw webwinkel natuurlijk wel naar voren komen.

De in kaart gebrachte zoekwoorden moeten op de juiste manier verwerkt worden op de site, zodat het product gevonden kan worden in de zoekmachine. Naast de zoekwoorden zal er meer optimalisatie gedaan moeten worden om de pagina/pagina’s met deze woorden omhoog te krijgen. Op basis van de productwoorden zal dit gemakkelijker zijn dan de generiekere zoekwoorden.

Naast het plaatsen van de zoekwoorden op de pagina’s, worden deze zoekwoorden ook gebruikt om te adverteren in Google AdWords. In eerste instantie zal er veel volume komen op de generiekere termen; deze zijn namelijk bekend bij de mensen. Op langere termijn ziet u meer resultaat op de producttermen of productnaam.

Zorg er dus voor dat bij het begin van de online productlancering u de producttermen en productnamen al goed hebt verwerkt in zowel de website als in het Google AdWords-account. Hiervan plukt u later de vruchten.

2. Op welke manier Display Advertising inzetten?
Display Advertising via het Google Display Netwerk heeft als voordeel dat consumenten nog niet bekend hoeven te zijn met uw product. In dit netwerk kunt u namelijk zelf een doelgroep aangeven aan wie u de banners laat zien. Denk hierbij niet alleen aan de doelgroep die direct met het product te maken heeft, maar kijk breder dan dit. Als u bijvoorbeeld koksmessen verkoopt, dan target u niet alleen op koks, maar is de doelgroep veel breder.

In de banners moet u vooral laten zien wat de voordelen van het product zijn. Ga er altijd vanuit dat de bezoeker denkt ‘what’s in it for me?’. Als we uitgaan van het gemiddelde klikpercentage voor banners, dan is dat vaak vrij laag. Zorg er dus voor dat in de banner al blijkt dat mensen dit product echt nodig hebben.

3. Hoe remarketing inzetten?
Remarketing is een tool om bezoekers die al op uw website zijn geweest terug te halen voor een nieuwe actie. Nu is remarketing ook in te zetten om een nieuw product meer kenbaarheid te geven. Als u al bezoekers hebt, dan kunt u deze retargetten door in banners het nieuwe product te laten zien. Indien er een nieuwe site is voor het product, dan kunt u het artikel ook via banners kenbaar maken en consumenten in remarketinglijsten van andere websites doorsturen naar de nieuwe website. Dit zal wel vanuit hetzelfde AdWords-account moeten, u kunt remarketinglijsten namelijk niet in verschillende AdWords-accounts gebruiken. Wat er in werkelijkheid dus gebeurt is dat bezoekers van uw website productbanners te zien krijgen op externe sites.

4. Ook gaan bloggen?
Door blogs te schrijven kunt u veel informatie over het product kwijt op andere sites dan die van uzelf. Probeer zo creatief mogelijk te bloggen, hierdoor worden veel consumenten op een positieve manier bekend met uw product. Aangezien er zoveel nieuwe producten op de markt komen, wordt de grootste groep consumenten hier steeds minder gevoelig voor.

Zorg ervoor dat er ook links zijn opgenomen in uw blogs, zodat mensen direct op de link kunnen klikken om bij uw product uit te komen. De kans is dan groter dat consumenten het product bekijken, dan als zij via de zoekmachine zoeken. Daarnaast zorgen de links ervoor dat uw website meer kracht opbouwt en beter gevonden wordt in Google.

Nieuwe dienst
Wanneer u als bedrijf met een nieuwe dienst op de markt komt, dan kunt u op dezelfde manier te werk gaan. Alle stappen zijn ook voor diensten eenvoudig te nemen.

Dave Driessen is seo specialist bij Tribal Internet Marketing.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Zoekmachinemarketing (Marketing)
- Vindbaarheid (User-experience)Er is op dit moment 11 keer gereageerd op:
Maak een nieuw product vindbaar: 4 tips
 
 1. karin op woensdag 20 januari, 2016 om 14:14
  www.kayasieraden.nl

  Bedankt voor je mooie artikel, heb er veel van opgestoken!

 2. Antoine op donderdag 21 januari, 2016 om 14:57
  www.3dx-games.com

  Wow, geen idee dat remarketing zo gericht kon zijn. Super info!

 3. Jorma op zaterdag 23 januari, 2016 om 10:50
  www.xenonlamp.nl

  Hoi Dave, leuk artikel met praktisch tips!

 4. Jennifer op maandag 1 februari, 2016 om 10:21

  Bedankt voor de tips! Ik heb wel nog een vraagje over het bloggen. Ik heb altijd gedacht dat een blog op je eigen website erg effectief zou zijn, maar als ik jouw artikel lees, dan heb je het over externe blogs toch? Waar kun je sites vinden waarop je zou kunnen bloggen en dan ook nog een links naar je website mag plaatsen?

 5. Dave op maandag 1 februari, 2016 om 13:39
  www.tribal.nl

  Hallo Jennifer,

  In dit artikel heb ik het inderdaad over extern bloggen, aangezien daar al veel mensen komen om interessante artikelen te lezen. Al deze sites zijn te vinden via de zoekmachines. Ga na over welke product of soort dienst u meer informatie wilt verspreiden en denk dan na over op wat voor soort blogs u uw doelgroep kunt bereiken.

  Hierop gaat u zoekopdrachten uitvoeren in zoekmachines en combineer hier met woorden zoals blog. Hierop krijgt u meerdere resultaten die van toepassing zijn op uw product of dienst. Neem contact op met de mensen achter deze websites en vraag of zij geinteresseerd zijn in het plaatsen van een artikel dat u ze aandraagt. Het kan zijn dat hier wel enkele kosten aan verbonden zijn, dit is per website anders.

  Hopelijk kunt u iets met mijn antwoord.

  Mvg, Dave Driessen
  Tribal Internet Marketing

 6. Martin op zondag 7 februari, 2016 om 15:38
  kousenbenen.nl

  Je kunt ook zelf een Blog maken over je producten via Blogger of een externe website via Google sites. Vanuit die blog of Google website maak je weer linken naar je producten, waardoor je vanaf externe websites weer dieplinks heb naar je producten. Met een hoge kwaliteit, omdat Blogger en Google websites van Google zijn.

 7. Regio Bloemist op vrijdag 26 februari, 2016 om 12:57
  www.regiobloemist.nl

  Leuk artikel, bedankt voor de tips. Gaan we zeker wat mee doen in de bloemenmarkt. Er is immers veel te schrijven en te delen op nieuwe ontwikkelingen of nieuwe bloemen. 

 8. Arno op zondag 29 mei, 2016 om 15:20
  www.names4ever.nl

  ‘Begin een blog!’ is een veelvoorkomend advies. Helemaal voor ondernemers. Na het lezen van bovensttaande artikel hebben wij besloeten om ook te  beginnen?

  Bedankt voor de inspiratie

   

 9. Eva op donderdag 11 augustus, 2016 om 10:58
  www.names4ever.nl

  Zeker de moeite waard om te lezen. Bedankt voor het leuke artikel!!

   

 10. Laura op woensdag 19 oktober, 2016 om 15:43
  www.lovy.nl

  Een blog aan je webwinkel koppelen is zeker zeer waardevol, mits je wel goede content maakt. Want pas wanneer je lezer er echt iets aan heeft en het artikel bijvoorbeeld deelt op social media en langere tijd doorbrengt op je website, heeft het echt nut. Vaak genoeg wordt het nog gezien als marketingtrucje en dat is zonde.

  Bloggen moet echt een verlengstuk van je merk worden. 

 11. Dylan op donderdag 27 oktober, 2016 om 22:19
  www.hidxenonshop.nl

  Een hele nuttige artikel met goede tips voor een e-commerce ondernemer. TOP!


Laat een reactie achter:
 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.