Donderdag 2 maart 2017

3133 keer gelezenNu reageren

Zalando stapt in fysieke handel met koop sportkledingketen

Zalando stapt in fysieke handel met koop sportkledingketen

Zalando krijgt er in één keer vijftien fysieke filialen bij met de aankoop van Kickz, een Duitse landelijk opererende keten die handelt in sneakers, basketbalartikelen en streetwear. Met zijn nieuwe dochterbedrijf zet Zalando de tot nu toe grootste stap in de winkelstraat.

De jaarcijfers van de Duitse webwinkel, die gisteren verschenen, publiceerde Zalando onder de veelzeggende naam 'Zalando City Guide'. Zalando zoekt de stad dan ook steeds vaker op en bezit al outlets in Berlijn en Frankfurt. In de Süddeutsche Zeitung noemt bestuurslid David Schneider de winkels van Kickz een 'test'. 'Ons doel is niet om nieuwe offline-concepten op te werpen, maar bestaande offline-concepten te gebruiken', zegt de Zalando-topman.

Integrated commerce
Zalando kocht niet eerder zo'n grote keten, maar werkt al een tijd samen met andere retailers, die het een plek geeft op zijn verkoopplatform. Naar het integrated commerce-concept verkopen lokale winkeliers hun waar in de webwinkel van Zalando, dat hen ook fulfilment uit handen neemt. 

Nederland
Het ziet er voorlopig niet naar uit dat Zalando ook in Nederland stenen locaties bouwt; begin dit jaar verklaarde Zalando aan Twinkle dat er nog geen plannen zijn voor een nieuw distributiecentrum. 

Lees ook: 'Modestad zonder grenzen' (Twinkle 1-2017)

 

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Geef nu als eerste een reactie op:
Zalando stapt in fysieke handel met koop sportkledingketen

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.