Vrijdag 17 maart 2017

1041 keer gelezen1 x gereageerd

Helpling ontvangt tien miljoen voor uitbreiding diensten

Helpling ontvangt tien miljoen voor uitbreiding diensten

Online marktplaats Helpling kan met een nieuwe investering van tien miljoen euro zijn levering van huishoudelijke diensten uitbreiden. Het schoonmaakplatform startte begin dit jaar in Duitsland al met klusservices en wil die doortrekken naar Europees niveau.

Met de verse zak groeigeld in de aanslag streeft Helpling, naast uitbreiding van zijn business model, naar winstgevendheid. Twintig Duitse steden maken al gebruik van aanvullende diensten die het van origine Berlijnse bedrijf sinds januari levert, zoals schilderwerk, het in elkaar zetten van meubels en ramen lappen.

Kleiner bedrag
 Sinds zijn oprichting haalde de dochtermaatschappij van Rocket Internet 67 miljoen euro op. De opbrengst van de nieuwe investeringsronde is aanzienlijk kleiner dan de vorige in maart 2015; die bedroeg 42 miljoen euro. Na die kapitaalinjectie groeide Helpling niet, maar verliet in plaats daarvan vier van de veertien landen waar het sinds zijn stormachtige start in 2014 online platformen had gevestigd.

Nederland
Op de Nederlandse markt zijn diverse online platformen voor huishoudelijke diensten; Helpling heeft er concurrentie van het eveneens Duitse Book A Tiger. Onlangs ging het Nederlandse iemand.nl van start, dat net als Helpling mikt op het aanbieden van een totaalpakket voor huishoudelijke diensten.

 

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:Er is op dit moment 1 reactie gegeven op:
Helpling ontvangt tien miljoen voor uitbreiding diensten
  1. Sil op vrijdag 17 maart, 2017 om 20:46
    kalender-nl.nl

    Fantastisch voorbeeld van een mooie online dienst. De investering helpt ze weer verder!


Laat een reactie achter:
 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.